Nieuwsbrief maart 2023

Deze nieuwsbrief ontvangt u in de bus, of als u een email heeft, ontvangt u het digitaal. Heeft u echter geen printer of maakt u niet zoveel gebruik van uw email kunt u de nieuwsbrief uiteraard ook in de bus ontvangen. Laat het ons weten.

_______________________________________________________________

 

De Federatie van Algemene Seniorenverenigingen (FASv) is de

jongste landelijke ouderenorganisatie in  Nederland. De leden

van de FASv zijn zelfstandige, plaatselijke, algemene senioren-

verenigingen. Tot  nu toe  zijn 87 verenigingen aangesloten bij

de  FASv. Ook  wij behoren bij de Federatie.

 

Als overkoepelend orgaan komt de FASv op voor uw belangen, op allerlei gebied. Betrokken blijven en actief zijn samen met anderen staan zij hierbij voorop. Onze voorzieningen in de zorg, pensioenen en uitkeringen staan onder hoge druk vanwege de bezuinigingen. Des te belangrijker is het om voor onze belangen op het gebied van gezondheid, inkomen en mobiliteit op te komen bij de landelijke, maar ook lokale overheid.

 

Regelmatig  ontvangen  wij van de FASv nieuwsbrieven met de laatste informatie over pensioenen, koopkracht, zorg, welzijn en wonen, genaamd Koepel Gepensioneerden. Een aantal leden ontvangen deze nieuwsbrief al per email. Heeft u ook interesse stuur dan een email naar het secretariaat.        

 

Maar het FASv doet meer. Zij hebben voor de leden heel wat kortingen en voordelen bedongen bij verschillende bedrijven, zoals kortingen op verzekeringen bij Centraal Beheer, De Fietsenwinkel, Seniorweb en allerlei interessante aanbiedingen. Het staat allemaal op de website van FASv en op de site voor 50 plussers.

 

Doordat u lid bent van onze Ouderenvereniging Rozenburg kunt u ook profiteren van een hele reeks voordelen. Wilt u een overzicht van de aanbiedingen en de kortingen ontvangen kunt u een brochure opvragen bij het secretariaat. De brochure kunnen wij in uw brievenbus doen of u kunt het per email ontvangen.  _________________________________________________________________

 

Zaterdag 15 april 2023 gaan we naar een klompenmaker in Dussen.

We vertrekken met de bus vanaf Rozenburg, Laan van Nieuw Blankenburg bij de oude sporthal, om 8:25 uur naar Spijkenisse en om 8:45 vertrekken we vanaf toerbushalte bij Metrostation Spijkenisse.  Om 10.00 uur verwachten wij in Dussen te zijn en staat er een  kopje koffie/thee met gebak klaar. Er wordt een demonstratie klompen maken gegeven, in de winkel is er van alles te koop.

 

Daarna naar Ter Heijden waar de koffietafel met kroket wordt geserveerd. Hierna volgt een gezellige middag met een muziek bingo, in de pauze krijgt u een kopje koffie/thee aangeboden. Voor we vertrekken krijgt u nog een consumptie (bier, wijn, advocaat of frisdrank).

De thuiskomst ligt tussen  17:00 uur en 17:15 uur.

  

Prijs              : € 64,50

Aanmelden  : telefonisch of per email bij het secretariaat van OVR

Betalen         : voor 1 april op rekening

                       NL 15 INGB  0007062223 t.n.v.

                       Activiteitenvereniging Ouderen Spijkenisse.

__________________________________________________________________

 

Ledendag 24 mei 2023

 

Ons jaarlijkse ledendag hebben we dit jaar gepland op woensdag 24 mei. Wat gaan we doen dit jaar? Dat was voor ons ook weer een vraag. We hebben de afgelopen jaren steeds een ledendag in De Ontmoeting georganiseerd, maar dit jaar gaan we het anders doen.  Na veel wikken en wegen hebben wij het gevonden, we gaan het dit jaar heel anders doen. Met een bus gaan we het dorp uit en stappen wij onderweg over op een boot voor een vaartocht door de Biesbosch. Hieronder het programma:   

 

10.30 uur      Vertrek per luxe touringcar vanuit Rozenburg naar Drimmelen.

11.45 uur      Aankomst in Drimmelen, bij rederij Zilvermeeuw u

                       stapt aan boord van één van de luxe schepen.


Gedurende twee uur durende vaartocht door De Biesbosch, wordt het gehele gebied doorkruist. Tijdens de vaart wordt er een lunch met kroket geserveerd bestaande uit vijf broodsoorten, krentenbrood, peperkoek en cake. U kunt uw boterham royaal beleggen met één van de vijf verschillende vleessoorten, jong belegen of komijnekaas en kroket.


U kunt daarnaast ook kiezen uit verschillende (Fair Trade) zoetwaren. Koffie en thee inbegrepen. En vertelt de schipper het een en ander over hetgeen je onderweg te zien krijgt. De Brabantse Biesbosch is een nat gebied of wetland, waar grote groepen vogels dekking, voedsel en nestgelegenheid vinden. De Brabantse Biesbosch vormt het grootste gedeelte van De Biesbosch. Ze ligt tussen de Nieuwe Merwede, de Amer en het Land van Heusden en Altena


14.00 uur      Einde van de rondvaart en per touringcar wordt u

                       naar Rijsbergen gebracht

14.30 uur      Aankomst bij het Aardbeienterras u wordt hier

                       ontvangen met een kopje koffie of thee   

                        met een Rijsbergs wafeltje met verse aardbeien op het verwarmde binnen terras.

                       Na dit lekkers volgt de rondleiding en de uitleg over                             het telen van aardbeien.

16.00 uur Vertrek weer terug naar Rozenburg.

17.30 uur Thuiskomst en einde van het vervoer en de gezellig dag.

 

De prijs voor deze ledendag is 20 euro p.p. inclusief de rondvaart, een uitgebreide lunch, koffie/thee met wat lekkers, de rondleiding en vervoer met de touringcar.

 

Wilt u met deze gezellige dag mee laat het dan zo snel mogelijk weten. Bij voldoende aanmeldingen kunnen wij deze dagtocht door laten gaan. Uiteraard krijgt u daar dan nader bericht van.

 

Met vriendelijke groet,

Het bestuur van OVR